Vellets ungdomsstipend til Cornelia Mogen Karlsson

Cornelia Mogen Karlsson – stolt vinner av vellets ungdomsstipend for 2017

Kr. 25.000 er en velkommen sum for en som bruker alle sparepengene sine på reiser og treningssamlinger.

Vellets ungdomsstipend til Cornelia Mogen Karlsson

Mor til Cornelia tar imot sjekken på vegne av sin datter. Fra styret; Anne-Kari Herrebrøden og styreleder Paal Alme.

Vinneren ble bekjentgjort på årsmøtet i vellet, men i Cornelias fravær, ble det mor som tok imot prisen på vegne av sin datter.

Det er prisvinner selv vi ønsker å få i tale – så besøk «i heimen» blir løsningen på det. Og redaktøren møter en ung og beskjeden jente, når besøk avlegges for å få et intervju med en lykkelig vinner;

Cornelia er nettopp ferdig i 10. klasse på Hundsund – og forteller at hun har bodd nesten hele livet på Snarøya. – Og helt fra hun var 3 år har hun holdt i en golfkølle. Pappa viser stolt frem den lille minikøllen som til daglig henger på jenterommet – nå ikke brukt på 10 år, men den kommer sikkert til sin rett igjen når Cornelia en gang skal overføre sin kompetanse til neste generasjon Og da vil minnene om denne bli behørig brakt videre.

Cornelia har alltid vært interessert i sport. Hun har kjørt aktivt alpint – i en periode forteller hun at de var 13 ungdommer som ble fraktet til og fra Kirkerudbakken for å trene – ikke bare en gang i uken, men flere.  Det var her som i mange andre idretter, mor eller far som sto for transporten – og som fungerte som støtteapparat. Intet nytt her.

Cornelia poserer foran litt av premiesamlingen sin.

Tennis ble også et interesseområde – og det var kombinasjonen av disse tre idretter; golf, alpint og tennis, som gjorde at Cornelia ble så god i alle tre grener. For her snakker vi om idretter som på mange vis utfyller hverandre; Ikke er det bare styrke – ikke er det bare teknikk – og heller ikke bare strategi – men kombinasjoner av alt. Og det er her vi finner løsningen for mange toppidrettsutøvere – de kombinerer flere idretter – og tar med seg det beste fra alle!

Golfhallen på Fornebu er et yndet tilholdssted for Cornelia. Skjønt ”yndet” er vel å overdrive – for til tider er det ”gørr kjedelig” å være i hallen, sammen med 90 % pensjonister. Men de er hyggelige de – det er ikke det som er saken, bedyrer hun med et smil om munnen. Men treningen i hallen innbefatter så utrolig mye detaljer.  Alt skal innøves og repeteres til det kjedsommelige, for å få til rett teknikk. Vi snakker om å innøve slag og vurderinger av avstand og bruk av køller, noe som til tider kan virke ganske så detaljorientert, for en som ikke ”spiller i samme divisjon”. Men det er dette som må til, for å bli god – og det er det samme i de fleste idrettsgrener. Øve – øve – øve!

Det har blitt litt trening hjemme også forteller hun litt beskjemmet; – Da jeg var liten, spilte jeg mot et nett i hagen. Det var artig, inntil jeg fikk en ball over nettet og knuste ruten på naboens bil. Et par tusen kroner gikk fra sparegrisen til ny rute – og Golfhallen ble neste øvingsarena.

Det er på Bogstad de store slagene gjennomføres nå.

Bogstad golfbane er en fantastisk treningsarena – mye bedre enn inne i en stor hall.

Cornelia er medlem i Oslo Golfklubb – og har de flotteste områder å boltre seg på ved inngangen til Sørkedalen.

Når vi kommer inn på treningsmengde, kommer det fort for en dag at det kan bli oppunder 1.500 timer med en golfkølle i hendene i løpet av et år. Og når vi vet at skoleåret er 190 skoledager – med ca 5 timer undervisning i snitt, får vi 950 timer. Med leksetid i tillegg, ser vi raskt at Cornelia bruker minst like mye tid på golf, som hun gjør på skole og lekser. Og allikevel fikk hun over 5 i snittkarakter siste år. Imponerende!

Trening er gøy, bedyrer hun, men det er faktisk mindre slitsomt å gå på ski fra Mylla og hjem, enn å stå en hel dag og øve teknikk på en golfbane. Så da vet jeg det – neste gang denne turen skal gjennomføres.

Med en far som er golfdommer – og en mor som alltid har vært interessert i sport, har hun tydelig noen å slekte på. Men beskjedenheten slår allikevel igjennom – noe som er meget sjarmerende. Vi får allikevel frem at hun sikter mot toppen – vil gjerne bli proffspiller – og søker om å komme inn på college i USA.

Cornelia med et lite utvalg av husets golfkøller.

Konfirmasjonsgaven i fjor, var tur til USA for å spille turnering med det gode. Det ble en opplevelse for livet – og en erfaring hun bringer med seg i sin videre karriere.

Nå er det sommer og høytid for mer golf – og Snarøen vel er vel tilfreds med å kunne innlemme Cornelia i sin ”Hall of Fame”, som viser oversikten over hvem som har stukket av med vellets ungdomsstipend over de siste årene.

Gratulerer nok en gang!