TV-aksjonen 2017

TV-aksjonen 2017

To kjekke unge gutter ute i regnet, for å samle inn penger til årets TV-aksjon med det gode formålet;

UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt”.

Herman og Philip gjorde en flott innsats i dag. Ikke helt ulik alle de andre barna på HUGS og Snarøya skole. Takk for innsatsen!

De to, Herman Lorck Olafsen og Philip Bergenstjerna var i følge med mor til den ene.

De går begge i klasse 8a4 på Hundsund ungdomsskole – (HUGS), og forteller at de hadde fått tildelt hele den sydligste delen av Snarøya, som sin rode. Heldigvis var ikke været av det ugunstigste slaget, så de hadde kommet seg gjennom hele ruten, uten å bære preg av at høsten har satt inn.

På spørsmål om hvordan de er blitt tatt imot, er det lovord hele vegen. Og med enkeltbidrag i størrelsesorden mellom 80 og 400 kroner, mener de begge to at dette er svært bra.

Hele ett av fem barn i krigs- og konfliktområder står i dag uten skolegang. UNICEF jobber hardt og målrettet for at barn ikke skal få ødelagt framtiden på grunn av voksnes kriger og konflikter. TV-aksjonen 2017 skal gi utdanning til barn i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan.

Det er ikke for sent å gi et bidrag!

Og var du ikke hjemme da bøssebæreren ringte på – er det aldri for sent å få gitt et bidrag:

Innsamlingskonto 8380 08 09005 eller enkelt og greit VIPPS til 2133

Og så, midt under skriving av denne artikkel, ringer det igjen på døren – der står Jacob Nordby Høistad fra 7. klasse på Snarøya skole – som var litt overrasket over at han hadde ”konkurrenter” i veien. For han hadde ”fått” Ropernveien – det var han ikke i tvil om. Men han fikk også sitt bidrag – så da var alt vel.

Takk for hyggelige besøk!

Vi bringer også her et par bilder som viser hva pengene i årets innsamlingsaksjon går til.

Barn fra områdene som er utpekt som mål for innsamlingsaksjonen, har det helt j….. i forhold til den skolehverdag våre egne barn har glede av. Når vi her hjemme diskuterer iPad kontra PC – og sammenlikner med hva disse barna må hanskes med, er det slik at man noen ganger bør klyp seg i armen for å minne seg om hvor priviligerte vi er her hjemme.

La oss håpe det samles inn masse til disse unge!

Et klasserom i Juba i Sør-Sudan. Med god støtte fraUNICEF har de det aller nødvendigste.

Klasserom til å gråte av

Skolebarn på vei hjem i Mougna, Mali. Ikke helt ulikt her hjemme.

Jenter spiller ord-spill for å lære