Trafikksamarbeid øst/vest

Trafikkutfordringer i kø!

Store planer legges for ny E 18 gjennom Asker og Bærum. Det vil bli anleggsarbeide i stort monn de nærmeste årene, med formidable utfordringer for trafikantene i morgen– og kveldsrushet, inn og ut av Oslo.

Rushtid ved Fornebuporten

Rushtid ved Fornebuporten

Og med økt tilflytting, både i sentrum og i våre nærområder, blir ikke trafikkbelastningene noe mindre!

Klimaendringer gjør at Oslofjorden sjeldnere fryser til, det er et av de få positive aspekter ved klimaendringene – og tekniske fremskritt gir oss mer miljøvennlige båter, som forurenser mindre. I sum – mulighetenes marked!

Så hva venter vi på? 

Oslofjorden ligger der – flat og klar for å ta imot langt større trafikk enn dagens. Med ny teknologi – og mulighet for å avlaste der andre problemer trykker på, ligger det vel i kortene at vi bør handle nå!

Spennende samarbeid Øst/Vest

Vi har tilnærmet samme utfordringer som man sliter med flere steder på Vestlandet. Derfor har vi inngått et samarbeid med Kleppestø vel – et samarbeid der vi håper alle parter vil ha glede av å utveksle erfaring i den videre prosessen mot mer – og bedre/miljøvennlig sjøtransport.

 Pressemelding

Rødt lys for fergen skal bli GRØNT!

Rødt lys for fergen skal bli GRØNT!

Les også pressemelding som vellene sendte ut i dag, til media både på Vestlandet og her på Østlandet. Så får vi bare håpe at Ruter besinner seg og justerer sine planer!

Trykk her:  Pressemelding ferge 26.6.2016

Aktuelt:http://forskning.no/2016/06/luftforurensing-forer-til-65-millioner-dodsfall-i-aret