”The pier has landed”

Bryggen pent plassert utenfor Sjøflyhavna kro

Bryggen pent plassert utenfor Sjøflyhavna kro

Bryggen som skal betjene hurtigbåten fra Fornebu til Aker Brygge har vært på en skikkelig sjøreise, før den i dag ankom Fornebu i strålende sol – og på flatt vann.

Det var uværet på Vestlandet som la hindringer i veien for slepet, som har måttet søke ”nødhavn” både i Farsund, Kristiansand og Arendal – og nå på tampen også i Langesund, på vei til Fornebu. Det er ennå en drøy uke til første avgang, som vil være morgenruten fra Aker brygge kl 06:30, mandag 10. november 2014.

En ukes klargjøring

Da redaktøren var innom i formiddag, var selskapet Marina Solution, som har oppdrag med ferdiggjøring, i full sving med å sveise og klargjøre selve fergemottaket, som består av store stålrør. Det er disse som utgjør selve mottaket for fergen. Ved ankomst, vil man som passasjer bli ledet over på den flytende bryggen – og derfra via gangvei opp på land.

Bryggen har samme beliggenhet som brannbåten til Asker og Bærum Brannvesen. Denne plassen er midlertidig – og fergeleiet flyttet, så snart man er klar med endelige reguleringsplaner for dette området på Fornebu.

Selve bryggen er nesten klar, men det gjenstår elektrisk arbeid og all form for tilkobling til land. Her var også flere mann i sving, for å få dette klart til åpning mandag 10. november.

Hyppige avganger, 12 min. til byen – men kun morgen og kveld

Det har vært mange forsinkelser under veis, men når den nå kommer i drift, vil vi få fergeforbindelse til sentrum på 12 minutter.

Rutetider er planlagt som følger:

Fem avganger om morgenen mellom Kl. 06:30 og Kl. 08:30

Syv avganger ved middagstid, mellom Kl. 14:45 og Kl. 18:00

Det er hurtigbåten «MS Tidevind» som skal betjene oss beboere – ref. tidligere omtale på våre nettsider:

MS Tidevind i drift fra 1. oktober! Publisert 06/08/2014

Velkommen – til tross for flere forsinkelser

Når fergen nå kommer i drift, over en måned etter planen, er det både grunnet produksjonsproblemer hos byggherre, samt de foran nevnte problemer på grunn av høststormene på Vestlandet.

Snarøen vel ønsker fergen hjertelig velkommen til Fornebu – og vi håper inderlig at dette er begynnelsen på en trend, der vi vil se stadig mer bruk av vannspeilet til denne type transport!

Klikk i bildet – og få det opp i større format