The MoonCats til Snarøydagen

The MoonCats – et av landets ledende instrumentalband, spiller på Snarøydagen 2011

Gled deg til å høre (og se) Even i Hawaiiiiiskjorte på Snarøydagen!

Bandet The MoonCats er et av landets ledende i «shadowsstilen» og har spilt på en rekke  gammelpop-festivaler i inn- og utland – senest på Hard Rock Cafe i Oslo! Nå debuterer bandet på skikkelig lokalt plan, da en av gitaristene, Even Trygve Hansen, bor i Snarøykilen. Det er derfor vårt lokale band som opptrer!

The MoonCats spiller gitarbasert instrumentalpop – hovedsakelig fra starten av 1960-tallet. Denne type musikk var stor i hele verden i årene før The Beatles og andre vokalpopgrupper slo kraftig igjennom. Den absolutt mest kjente gruppen fra 60-taller er naturligvis stilartens ”gudfedre” – engelske The Shadows. De toppet hitlistene i hele Europa fra 1960 og fremover med melodier som Apache, FBI, Guitar Tango, Atlantis, Theme for Young Lovers og Wonderful Land – for å nevne noen få….

 

På Hard Rock Cafe på forsommeren.

I USA var The Ventures store – og i vårt naboland ble The Spotnicks internasjonalt kjent. I Norge ble det dannet grupper som The Beatnicks, Vanguards,The Qivers, The Saunters, CoolCats og The Flames – for å nevne noen. Felles for alle disse bandene var ”twang´et” – den spesielle gitarlyden med ekko og romklang. Det er denne musikken The MoonCats viderefører – en stilart som garantert skaper god stemning!

The MoonCats består av Kjetil Storvik (sologitar), Even Trygve Hansen (rytmegitar), Leif Lillejordet (bassgitar) og Per Brinchmann (trommer) Alle bandets medlemmer har spilt i ulike former for popband ol gjennom årene. Bandet The MoonCats har eksistert siden 2001.

The MoonCats in action!

Møt opp og hør våre musikere – de går på scenen kl. 1500!