Automatisk kladd 1

Storbrann på Kolsås i natt

Det ble storutrykning av politiet og brannvesen til Kolsåstoppen tidlig i morges, melder #Budstikka på sin førsteside i dag.
De første meldinger om brann tikket inn til alarmsentralen Kl. 06.45 – og like etter sto flammene høyt over tretoppene, fortelle brannsjef på Bekkestua brannstasjon; Solbjørg Toppenhaug.
Mannskapene hadde en stri tørn med å komme til i området – og har nå fått assistanse fra mannskaper fra Sandvika og Oslo. Storbrann på Kolsås i nattBrannhelikopter er også vurdert satt inn i slukkingen – da man kan hente store mengder vann fra Dælivann, som ligger like under toppen. Herfra er det relativt kort vei til brannstedet.
Det spekuleres allerede i om det kan være et gammelt ammunisjonslager fra NATO-tiden, som har tatt fyr, for maken til eksplosiv brann er det lenge siden brannvesenet har opplevd, sier Toppenhaug.
Det som blir viktig i dagene som kommer, sier brannsjefen, – er å sikre at det ikke blir spredning i terrenget. Skal du ut og trene eller gå tur i dagene som kommer, er det flott om du bringer med en bøtte eller liknende, slik at du kanskje kan være med å begrense skadene.
Følg med – oppdatering følger så snart 1. april er over.

APRILSNARR

Så var det selvsagt dagen i dag; 1. april. Dagen det er lov å narre og bringe «fake news».

Håper du unskylder, om du gikk rett i fella.  For det var flere som lot seg lure – så trøsten må være at selv Asker og Bærum Brannvesen takket for artig og kreativt innslag. Godt å bli minnet om at man må være varsom med ild!