STOR TAKK!

Stor takk til dere som har gjort det til en glede å handle lokalt på Snarøya!

Det er nest siste dag for vår lokale matbutikk på Snarøya.  Torsdag 12. oktober 2017 er det kroken på døra.

Roar Mollestad Röch vinker farvel – men er tilbake høsten 2018.

Dette er Exit en butikk som har betjent lokalbefolkningen og besøkende i over 100 år. Riktignok ikke i samme bygget, men i skiftende innpakning, vel tilpasset tiden. Og det er nettopp det som igjen skjer – butikken vil gjenoppstå som en «Fugl Fønix» – i ny miljøvennlig drakt – og med lyse, trivelige lokaler.

Fredrik med dagens lengste kvittering – 40 % avslag gjør susen :-)

Takk til dere «bak disken».

Vellet vil gjerne få takke Spesielt How (i dag på velfortjent ferie) og Fredrik i kassen, der sistnevnte har tilbrakt snart ”halve livet”, her i ”det mest lokale av det lokale” på Snarøya. Alltid god service, selv om det noen ganger både ble sent på kveld – og dagene ble lange – og kanskje kunden var trøtt og …….

Og ikke å forglemme Roar i ferskvareavdelingen. Det er ikke få ganger jeg er blitt hjulpet med mine spørsmål om oppskrifter og andre spørsmål om mat og drikke. ”Det sitter mye kunnskap i den kroppen” – som min lærer ville uttrykt det. Vi blir beroliget når vi får høre at han vender tilbake når ny butikk gjenoppstår, sammen med både Fredrik og How.

40 % frister

Egentlig var redaktøren innom butikken for å lage en kort reportasje på butikkens nest siste dag. At også han ble grepet av tilbudet om ”40 % på alt”, vitner proppfull handlevogn og ikke minst fremvist kassalapp om, en kvittering som Fredrik her presenterer i sin fulle lengde. Jeg får trøste meg med at tørrvarer ikke går ut på dato så veldig raskt…

Blant hyllene inne i en etter hvert svært så ”slunken” butikk, finner vi folk i alle aldre; – naboer, kjente og ukjente, som alle er innom for å se om det er noe igjen i hyllene som kan friste.

Gro og Tore Webjørnsen nøyde seg med ferskt brød til Snarøya seniorsenters daglige lunsj.

 

Marte Randen von Hirsch var en av dem som benyttet muligheten til en god handel

For Marte Randen von Hirsch, var det uten tvil effekter til en liten pjokk i barne-vognen som fristet mest. At ”den lille” nå var ryddet ut av vognen – og denne ble fylt av effekter som en småbarnsmor alltid er på jakt etter, forstår vi godt.

Avskjedshilsen fra ledelsen

Vi huker tak i butikkens ledelse og ber om et par ”avskjedsord”:

Tord Kleven Antonsen, Christer Frid og Magnus Westeng poserer foran snart helt tomme hyller.

 

Magnus Westeng (Butikksjef) og Christer Fris (Ass. butikksjef) er begge klare i sin tale på at det som nå skjer, var ”på tide”.  Butikken begynte å bli sliten – og når man nå river alt – og setter opp et topp moderne bygg med ny SPAR-butikk, ja da får vi igjen et godt tilbud lokalt.

Westeng mener SPAR vil bli et godt konsept for Snarøya, spesielt siden det også vil innebære et tilbud om ferskvareavdeling, noe redaktøren har påpekt av må være et must i det lokale markedet. Og gjerne med en større fiskedisk med noen spesialiteter. Det ville gjøre susen!

Ganske så utplukket i butikken nå.

Riving starter nå

Det blir nok ikke mange dagene før man går i gang med å rive eksisterende bygg – for planen er å ha åpning av splitter ny butikk allerede ved skolestart høsten 2018. Og det er ikke mer enn 10 måneder til! Og da skal det bli fest – det lover de unisont!

Og i mellomtiden får vi ”ta til takke” med Meny på Fornebu S – eller KIWI ved Sjøflyhavna.

Og til orientering, vil ”Post i butikk” med postbokser og alt tilbehør, flyttes til Fornebu S.