Seiling

Europamesterskap på Snarøya!

Det ble satt flere rekorder på Snarøya i helgen. Hvem som blir europamester i Snipe-klassen er uklart i skrivende stund, men det var definitivt spennende for deltakerne. Jeg talte 52 båter på vannet i dag, tirsdag 10. august. Det var skyet og relativt lite vind, så båtene måtte knive hardt om de beste plassene.

Oppdatert informasjon om regattaen finner du her: http://www.snipeeuropeans2010.com/index.php?option=com_content&view=article&id=47:welcome-to-snipe-europeans-2010

At styret i vellet har en deltaker i rekkene synes vi er flott: Kristine Schüssler er en av seilerne som forsvarer de norske fargene – og vi ønsker lykke til i de videre seilasene. Europamesterskapet varer frem til 14. august – kanskje får vi en lokal vinner?

Jeg tillater meg allerede å utpeke SnarøenVels utsendte til vinner i publikumsklassen. For jeg var nok den eneste som så på seilasen i dag, foruten de to fiskerne på Fürst-brygga. Skjønt de var vel mer opptatt av hverandre – og om de fikk fisk. De to i rødt lyste flott opp mot den grå-hvite bakgrunnen – og stor var min overraskelse, da det viste seg at det var 1. fiolinist og bratsj-spiller fra Den norske Opera som sto og prøvde fiskelykken. De to – ektepar fra Polen, bosatt i Norge og med sine barn vel plassert i barnehagen, hadde fått fri fra prøvene og valgt Snarøya som sitt førstevalg på en fridag. Måtte de få mange fisk!

For spesielt interesserte, kan Snipe-seiling beskues her:

http://www.youtube.com/watch?v=SehrtbdxQX8