Storøyodden badeplass

På Storøyodden er det en stor badeplass med kiosk, dusj og toaletter. Badestranden ligger der hvor flyene tok av da Fornebu var Oslos lufthavn frem til oktober 1998.

Storøyodden byr på sand, saltvann og sol! Her kan du låne fluktstol og lite bord, spille sandvolleyball på 4 baner og gjerne låne andre spill.

Servicebygget åpnet 12. mai 2009 og holdt åpent kl. 11-18 i helgene frem til st. Hans. I skoleferien er servicebygget åpent hver dag kl. 11-18. Bygget er åpent i helgene ut august.

Storøyodden - servicebygget.jpgBilen må du imidlertid sette fra deg et stykke unna.
Det er P-plasser ved Hundsund grendesenter, flytårnet eller ved Norske Skog, enten på parkeringsplassen utenfor bygget eller på de 120 parkeringsplassene kommunen har lagt til rette for langs veien ved Fornebu Marina. Med buss kommer du til holdeplassen ved Koksa, og får en liten spasertur ut til stranden. Det enkleste er å bruke sykkel på Fornebu.

Kyststien går på begge sider av Storøya langs naturreservat. Hold hunden i bånd og ta hensyn til dyre- og fuglelivet. Søppel og skrot puttes i dertil egnede beholdere eller tas med hjem. .

Badestranden ligger delvis beskyttet av Torvøya og Bjerkholmen, og det er forbud mot båttrafikk nærmere stranden enn 150 meter. For øvrig oppfordres publikum til å ta hensyn til hverandre både med hensyn til ferdsel, støy og hundehold på Storøyodden, som på andre strender i kommunen.

Badeplassen vil bli sertifisert med ”Blått flagg” sommeren 2009.

Bærum kommune har lagt stor vekt på at miljø og naturforhold er ivaretatt på Storøya, og det nye servicebygget er et foregangsprosjekt på miljøvennlig bruk av tre. Det er tegnet av Thor Olav Solbjør og Element arkitekter. Arkitekturen er tilpasset landskapet og vil gi et helhetlig estetisk anlegg. Bygget og utvendig dekke er utført med miljøvennlig og Svanemerket trevirke (Visor Wood og Kebony). Bygget er energieffektivt og er i hovedsak planlagt etter nye strenge energikrav (TEK07).

Storøya er prøvd gjenskapt med naturlig vegetasjon og landskap mellom de to våtmarksreservatene i Storøykilen og Koksabukta, og 150.000 trær og andre vekster er plantet. Arkitekt er Bjørbekk og Lindheim landskapsarkitekter.

En kyststi er under etablering fra Holtekilen rundt hele Fornebu og til Lysaker.

Kilde: Bærum kommunes hjemmeside/Kristin Bjelke

Hopp i vannet!

Åpning av servicebygget på Storøyodden badeplass

Publisert av admin12/05/2009 | Rediger

Velkommen til åpning av servicebygget på Storøyodden badeplass!

Norges flotteste badestrand?

Der flystripen på Fornebu endte, ligger kanskje Norges flotteste badestrand. Midt mellom naturreservatene på Storøya går veien ned til badeplassen som nå har fått et flott servicebygg med toaletter, dusjer, låsbare skap, kioskutsalg og baderampe for rullestolbrukere.

Vi markerer starten på årets sommersesong med åpning av servicebygget tirsdag 12. mai kl. 17.00. Avgang med tog fra tårnplassen ved det gamle flytårnet kl. 16.30. Lysaker skolekorps viser vei! Det er satt opp griller på området med pølser og is til små og store. Det blir taler og overtakelse av bygget, sandvolleyballkamper og mer musikk.

Servicebygget holder åpent hver helg mellom kl. 11 og 18 frem til St. Hans. Åpent hver dag i skoleferien mellom kl. 11 og 18.

Velkommen til Fornebu!

Last ned flyer