Snarøen vels stipend for 2015

Caroline mottar gavesjekk på Kr. 25.000 fra styreleder i Snarøen vel

Caroline mottar gavesjekk på Kr. 25.000 fra styreleder i Snarøen vel

Caroline Ellingsen Kjelsaas (15) ble den stolte vinner av Snarøen vels ungdomsstipend 2015

Det ble en stilfull og spennende overrekkelse av årets stipend fra Snarøen vel. Premiesjekk på Kr. 25.000 er gjevt å få – og når man samtidig får blest om sin yndlingssport – og i tillegg inntreden i vellets ”Hall of fame”, ja da er lykken stor!Årsmøte i Snarøen vel 2015 (55b)

Styreleder hadde gleden av å overrekke prisen til Caroline – som stilte opp i fullt rideantrekk – og med familien til stede. For dette var en minnerik dag!

Vi bringer her utdrag av talen som styreleder Paal Alme holdt for stipendvinneren:

Vinneren av årets ungdomsstipend fra Snarøen vel begynte å ri på knøttekurs på Tanum da hun var 4 år gammel. I dag er hun snart 16 år – og driver med dressurridning i toppklasse.
Dressur er en konkurranseform innenfor hestesporten, hvor hestens lydighet, smidighet i bevegelsene, fysikk og evner bedømmes. I tillegg bedømmes samspillet mellom hest og rytter samt rytterens holdninger. Det fokuseres sterkt på det estetiske i rittet og det kreves full konsentrasjon både av hest og rytter. Hesten skal umiddelbart adlyde de signaler rytteren gir hesten. Signalene rytteren gir til hesten skal være presise og nesten helt usynlige.
Dressurridning defineres blant mange som verdens vanskeligste tekniske sport.
 Caroline drev først med sprangriding, men etter brudd i både krageben, rygg og halevirvel (etter fall) gikk hun over til dressur.
Som 12 åring ble hun aktiv konkurranserytter og red med sin ponni nr to – «Cassanova» – og klatret raskt til lands- og elitestevne, inklusive lag-NM.
 Stipendvinner har lært seg en meget viktig ting – å tape. Aldri en sur mine, hun skylder aldri på hesten – kun på seg selv. Aldri gråt – tvert imot gleder hun seg på ryttervenners vegne, når de nådde til topps og hun selv sto igjen, på siden av pallen.
 Sommeren 2014 reiste så mor og datter reiste til Danmark for å finne hest. ”Hot Shot” ble kjøpt – og dermed gikk hun over til stor hest i august – og da ble det fart i sakene. Hun vant det første stevne hun var på med ”Hot Shot”. Og hun kvalifiserte seg på rekordtid til landsstevner, elitestevner og så til NM.
 Caroline rir nå som juniorrytter – et år før hun egentlig skulle bli juniorrytter – og konkurrerer mot ungdom født i 98, 97 og 96.
Så langt i år er hun den beste dressurrytteren i 99 kullet. Hun er på Norges rytterforbunds juniorlandslag satsningsgruppe!
Her kan du få et glimt av dressurridningen i praksis:Caroline Kjelsås Ellingsen – stipendvinner 2015
Årsmøte i Snarøen vel 2015 (38)Årets prisvinner er en meget sympatiske rytter – og vellet er stolt over å føye Caroline Ellingsen Kjelsaas inn i sitt eget ”Hall of fame”.Hall of fame - banner
 GRATULERER CAROLINE!