Skolebarn åpnet miljøløype på Fornebu S

Stor stemning blant elevene som innviet "Miljøløypa" i dag.

Stor stemning blant elevene som innviet «Miljøløypa» i dag.

Kjøpesenteret har en miljøprofil det står respekt av. For ytterligere å understreke hva man står for, har senteret etablert prosjektet; ”Miljøløypa”, som i dag høytidelig ble innviet av vår varaordfører Ole Kristian Udnes.

To skoleelever fikk æren av å klippe den grønne snor, som markerte starten på et flott tilbud til barn og unge på Snarøya og Fornebu – alene, eller gjennom lærerne i forbindelse med skolenes naturfagundervisning.

Med «Miljøagentene» til stede, fikk elevene virkelig se hvor omfattende og seriøst det jobbes for å lære våre barn hva det betyr å være miljøbevisst i dagens samfunn.

I ”Miljøløypespillet” stilles spørsmål om forskjellige energi- og miljøtemaer knyttet til senteret. Noe finner man svar på ved å undersøke selv, noe kan man kanskje fra før – og noe må man kanskje lese seg frem til på Miljøsøylene. Man spiller ”Miljøløypa” ved hjelp av sin egen smarttelefon. For de mindre barna, som ennå ikke har slik telefon, har man laget ”Miljøjakten”, som er et spill i papirutgave.

Senteret arbeider virkelig seriøst med sin miljøprofil – og hagen på toppen av bygget vitner om grundig forarbeid. Her har man allerede for over et år siden, hentet inn en professor emeritus (avgått professor) innenfor faget biologi, som egenhendig har plukket frø på Fornebulandet, fra de blomster og planter som er særegne for området. Disse er så sådd ut i jordsmonn, hentet fra Fornebu, før boliger og næringsbygg tok over grunnen.

Hagen er i ferd med å komme seg etter vinteren – og vil bli presentert senere, sammen med det vi fikk høre ved avsluttet arrangement i dag; man planlegger å ha bikuber på taket, for å sikre god pollinering. Flott!

Her følger bilder fra dagens  åpning av «Miljøløypa» på Fornebu S.

Trykk på bildet – og se alle…: