Skispor på Fornebulandet

Fra tidligere vintre


Sporsettingen ble svært godt tatt imot av lokalbefolkningen tidligere år

Etter flere år, med iherdig arbeid for å få permanente skispor vinterstid på Fornebulandet, er det hyggelig at Bærum kommune igjen trår til og kjører opp skispor for våre innbyggere.Det er nå Fornebulandet vel, som har fått stafettpinnen fra Snarøen vel med oppfølging i denne saken, i og med at det er her skisporene legges. Og resultatet er svært gledelig, sett fra alle skiglades side.

Bilde fra Fornebulandet vel, som viser stemningen i Koksabukta, rett etter at sporet var satt.

Bilde fra Fornebulandet vel, som viser stemningen i Koksabukta, rett etter at sporet var satt.

Argumentene om verdien av å ha en nærløype, der barna kan boltre seg på dag/ettermiddag – og vi voksne kan få gått en treningstur på kvelden, er tatt imot av kommunen, som nå har kjørt opp flotte spor på området ut mot Storøyodden. Tenk bare hva vi sparer av tid – og hvordan vi skåner miljøet, ved å ha dette i våre nærområder!

Her kan du se hvor løype er satt

Her kan du se hvor løype er satt

Det meldes om litt lite snø i området lengst inn på odden – så ta helst «gamleskiene» og test ut, før du bruker det beste du har.  :-)

Vi mener vel fortsatt at det optimale hadde vært om vi hadde fått en permanent løype året rundt, som om sommeren kunne fungert som joggeløype, slik at man kunne løpe utenom gangveiene, der det er mye folk og hunder. Hadde man lagt en løype med grus og litt bark over, hadde det ikke vært behov for mange centimeterne med snø oppå, før løypa var fullt brukbar. Det er vel lov å håpe! Budstikka laget et flott oppslag om vårt utspill for et par år siden, som du kan lese her: http://www.budstikka.no/nyheter/nyheter/vil-lage-oppkjorte-loyper-rett-ved-sjoen/s/2-2.310-1.8206853 – men da snøen nesten uteble året etter, forsvant litt av kraften i tiltaket.

Kongstanken den gang, var også å gå til innkjøp av en snøscooter med sporsetter, som vi kunne bruke ved behov, uten å måtte frakte store løypemaskiner rundt på tilhenger. Kjøring ville vært en fin ekstrajobb for en pensjonist på Fornebu (kjenner flere som meldte interesse) – og maskinen kunne være trygt plassert i garasjen på Storøya skole. :-)

Fin driv i sporet

Fin driv i sporet

Flotte spor

Flotte spor

 

Det vi ihvertfall håper på nå, er at ”fotgjengerne” holder seg unna skisporene og bruker gangveiene, som det allerede er mange av i området. Det er vel ikke for mye forlangt?

Velkommen på skitur!