Rolfstangen badestrand er nå klar for innrykk av badegjester

Med varm suppe på termos, fotoutstyret klart til innsats – og ikke minst godt kledd, stilte tre av styrets medlemmer på Rolfstangen badestrand søndag morgen.

Annica Seuleda fra vellet overvåker dykkingen fra en søndagsstille badestrand

Annica Seuleda fra vellet overvåker dykkingen fra en søndagsstille badestrand

Stipendiatene Sofie Moe Knudsen og Lisbeth Vedå fra Oslofjorden dykkersenter, hadde valgt ut stranden på Snarøya til sitt prosjektarbeid – og spurt vellet om vi var interessert i et samarbeidsprosjekt?

Stipendiatene Sofie Moe Knudsen og Lisbeth Vedå fra Oslofjorden dykkersenter AS

Stipendiatene Sofie Moe Knudsen og Lisbeth Vedå fra Oslofjorden dykkersenter AS

Det var ikke nei i vår munn – og planleggingen var i gang: Stipendiatene skulle få med seg dykkere fra senteret til å støtte i arbeidet med å hente opp skrot fra stranden – under vann.

Vellet skulle ta ansvar for alt over vannet – samt å få bort det vi måtte finne på bunnen.

Og vi fant, vi fant: Glassflasker, glasskår, porselen, plast og metall, samt to store tanker, som vi først fryktet kunne inneholde giftig stoff fra krigens dager, der de lå godt begravd i mudderet på bunnen. De var nesten umulige å rikke på – men dykkerne har løsning på det meste; gjennom å blåse luften de pustet ut – inn i tankene, ble de etter hvert svært bevegelige – og kunne dras inn på stranden, der de ble tømt for alt innhold.

Vi var svært spent på innholdet i disse tankene - inntil vi fikk de opp på stranden

Vi var svært spent på innholdet i disse tankene – inntil vi fikk de opp på stranden

Flott innsats fra dykkerlaget, som besto av hele fem dykkere, under ledelse av de to stipendiatene, som ført logg over alt som ble gjort og funnet.

Prosjektet de er en del av, er siste steg i retning av å bli ”dykkemester” – og de var også positive til å tenke flere prosjekter på Snarøya/Fornebu.

Du skal derfor ikke se bort fra at du kan få anledning til å delta i neste runde – for søndagens fremmøte var «heller begredelig»; tre styremedlemmer fra vellet jobbet iherdig, med tillegg av en dame på søndagstur, som styreleder «hanket inn» – og som gjorde en flott innsats. 

Har du ellers tanker om hvordan vi bedre kan bekjentgjøre slike aksjoner (ut over nettet, Facebook, invitere til arrangement og muntlig) – så gi oss gjerne et tips.  :-)

Her er bilder fra operasjonen:

Trykk på bildet – og få opp neste….