Rådyr med kontaktproblemer

Rådyr - kontakt Foto Paal Alme (4) copyDet er ikke grenser for hvilke overskrifter man kan gi et bilde som dette. Vi skal la det utstå i denne sammenhengen.

Faktum er at en stakkars rådyrbukk har viklet seg inn i en elektrisk ledning, sannsynligvis fra en hage her på Snarøya. Den har greid å komme seg løs gjennom å slite av ledningen, men er blitt sittende igjen med selve kontakten fast i geviret.Rådyr - kontakt søkes

Redaktøren var i morges i kontakt med Viltnemnda, for å sjekke hva som evt. kan eller bør gjøres. Jeg blir beroliget med at slik det nå ser ut, lider ikke bukken noe skade. Den skal jo også miste geviret i løpet av senhøsten – og det nye som så vokser ut, vil gi ham stoltheten tilbake – og til og med utstyre ham med en tagg i tillegg til de han har her.

Det har i løpet av sommeren vært hele tre rådyr som er blitt bitt i hjel av hunder på Snarøya. Det er leit at mange av stedets hundeeierne ikke har større respekt for vilt og fugler, for det er på denne tiden av året de er mest sårbare.

Og kommentaren fra vår mann i Viltnemnda; Kai Thygesen, er at vi må være lykkelige vi som bor her på øya – ”for Snarøya er jo rene dyreparken”. Og her må man vel nesten medgi at Viltnemndas representant har fullstendig rett. Så la oss hegne om den!