Qi Gong – få bedre livskraft og energi!

Qi Gong Foto red .2

Anne Ly under utførelse av Qi Gong på svabergene ved Kølabryggen

Stor interesse for Østens forskjellige treningsformer, gjør at en av Snarøyas egne setter i gang med kurs i Qi Gong.

Kursene vil foregå i Seilforeningens klubbhus i Bruksveien.

Gammel visdom og ny viten forenes – og under navnet; Astrofysisk trening, loves du bedre livskraft og energi i hverdagen. Det er bevist at man gjennom utøvelse av Qi Gong både får bedre:

  • Helse
  • Søvn
  • Konsentrasjon
  • Livskraft

Kurs starter nå : September / Oktober på Klubbhuset Bærum Seilforening, Snarøya

Onsdager:  kl. 18:00 – Påmelding til Anne Ly, tlf.  997 43 912 – Velkommen !

Redaktøren av vellets hjemmesider var nysgjerrig på øvelsene i forhold til andre mer kjente asiatiske ”sportsgrener”, så en liten billedreportasje ble arrangert på Kølabryggen – rett ved der hvor kursene starter. Trykk på bildene – og få de opp i STORT format.  

Og for deg som vil vite mer, sakser vi fra Wikipedia:

Qi Gong (tradisjonell kinesisk: 氣功; forenklet kinesisk: 气功; pinyin: qìgōng) er puste- og bevegelsesteknikker som først ble utviklet i Kina. Teknikkene har vært utøvet i flere tusen år.

Qi er det kinesiske ordet for livskraft eller livsenergi. Gong kan oversettes med å praktisere eller arbeide med. Puste- og bevegelsesteknikkene er en del av tradisjonell kinesisk medisin (TCM). Den tradisjonelle forståelsen av Qi Gong er at bevegelsene skal styrke kroppens egne selvhelbredende egenskaper. Energibanene i kroppen skal bli stimulert slik at livsenergien (chi eller qi) kan strømme mer fritt. Dette skal igjen bidra til indre balanse og avspenning i kropp og sinn, og at indre organer og livsprosesser skal bli påvirket på en positiv måte.

Det er relativt beskjedent med vitenskapelige studier på effektene av Qi Gong, men det som finnes av pålitelig forskning viser en rekke positive effekter, både mentalt og klinisk. Disse skiller seg imidlertid ikke fra effekter man oppnår ved annen fysisk aktivitet.

Og her kan du se noen øvelser, gjennomført av asiater, som også behersker sporten til fulle:

http://www.youtube.com/watch?v=6Zn_d2D15Q4

http://www.youtube.com/watch?v=E-EA86oKkPs