PUNKT

Frokostmøte på ”Punkt” en septembermorgen 2017

Styreleder Paal Alme representerte Snarøen vel, der flere av Fornebus organisasjoner og frivillige møtte opp til første gjennomgang av hva dette nye landemerket skal bli.

Berit Inger Øen – Kultursjef i Bærum kommune, i passiar med Rolf Solvik-Nilssen, med den tittel; «Bygulfsutvikler» fra OBOS.

OBOS hadde invitert organisasjoner og enkeltpersoner til sin første presentasjon av dette nye samlingspunkt på Fornebu, som er plassert midt mellom Nansenparken, Kulturgaten ved Flytårnet og kjøpesenteret Fornebu S.

Det karakteristiske tårnet på bygget, viser med all tydelighet hvor PUNKT befinner seg i terrenget. Og med en stor nybygd barnehage som nærmeste nabo, er det enkelt å orientere seg hvor man er.

Senteret er godt synlig fra Snarøyveien, der det troner alene på toppen av bakken Forneburingen.

Spør du hva dette er, kan vi kort oppsummere, slik OBOS selv ordlegger seg;

  • Punkt. skal være en møteplass for beboere og besøkende på Fornebu.

  • Punkt. er stedet hvor en bit av byen møter Fornebu, og et sted du kan møte Fornebu.

  • Punkt. skal være en aktivitetsskaper i nærmiljøet, et utgangspunkt hvor du finner informasjon om hva som skjer på Fornebu, et møtepunkt mellom naboer, kollegaer og gjester, og et startpunkt for fremtidens Fornebu.

  • Ideen bak Punkt. er å bidra til mer by- og gateliv på Fornebu.

  • Punkt. skal være starten på videre utvikling langs Forneburingen, et laboratorium der kultur, kommersielle og ikke-kommersielle tilbud møtes.

    Vibeke Christensen fra Snarøya driver selskapet Mesen, som allerede har hatt flere kunstinstallasjoner på Snarøya og Fornebu. Her sammen med kultursjef Berit Inger Øen.

Første etablering i Punkt. er OBOS Fornebu selv, som nylig flyttet inn med sitt visningssenter. Og allerede om få dager arrangerer OBOS åpent hus for beboere på Snarøya og Fornebu – slik at alle kan orientere seg om prosjektet og hvilke muligheter det kan gi.

Det er allerede lagt ned mye arbeid i å få til aktivitet innenfor området kunst og kultur i området her nord på Fornebu. Med Gamle Fornebu Kultursenter (GFK) og Bærum kunsthall som nærmeste naboer, er det all grunn til å tro at mer aktivitet, vil skape ennå mer liv på området.

Så får vi håpe at samarbeidet mellom GFK og den nye naboen vil bære frukter og utvikle seg til fordel for begge parter.

Velkommen skal dere være.

Her kan du lese mer om den videre aktiviteten på senteret: http://punktfornebu.no/ og http://a.naringseiendom.no/2017/04/09/boxpark-inntar-fornebu/

Intet å si på utsikten fra toppetasjen

Midlertidig bygg, men det bærer ikke lokalene noe preg av.