OBOS med store planer for Rolfsbukta 4

OBOS med store planer for Rolfsbukta

OBOS sjef, Daniel Kjørberg Siraj og sjef for OBOS på Fornebulandet Kristine Tveitnes Seip, var i kveld gjester i Torsdagsporten på Fornebu.

Etter hyggelig prat om planer og tanker omkring den videre utbyggingen på Fornebu, slapp de en stor nyhet til kveldens gjester;

«Livet mellom husene»

Store planer for et fremtidig bad og aktivitetssenter på Sjøflyhavna ble presentert i kveld.

OBOS er opptatt av «Livet mellom husene» – og har følt behov for å synliggjøre dette på en måte, som gavner befolkningen på Fornebu. Selskapet har ikke hatt så mye til overs for Akvarieplanene på Rolfsbukta – og ga derfor nylig i oppdrag til sine beste arkitekter, å lage noe nytt og spennende – og svært publikumsvennlig på området ved Sjøflyhavna.

Det de presenterer, er helt på skissestadiet, men er et prosjekt som på mange vis er langt mer innbyggervennlig enn det forslag som ligger på bordet fra tidligere. For dette er ment å være for de som allerede bor på Fornebu og Snarøya – og ikke for et tilreisende publikum. Et akvarium som det er presentert så langt, ville være mest for turister, som så må fraktes ut og inn til halvøya, enten med båt, buss eller bane.

Hall for lek og moro!

I konseptet som ble presentert, er det planlagt en hall til fritidsaktiviteter – uorganiserte og med store rom til utfoldelse under tak. Man kunne tenke seg at hele hallen var uoppvarmet, men med store glassflater. Dette ville gjøre det mulig å bruke taket til uteaktiviteter – og holde på med klatrevegg eller ballspill inne i hallen, både sommer som vinter.

Området er så også planlagt som et utebad – med de fasiliteter som kreves for å få det til.  Avsatt område til basseng- og til å nyte livet ute, på solfylte dager.

Nå blir vel neste runde å avklare med Erik Bøhler som grunneier – og Selvaag som jo har store interesser i samme område, før de endelige planer kan sendes til kommunen.

Men takk for innspill – dette var et positivt bidrag til vår felles fremtid her ute – og forhåpentligvis et forslag som vil bli drøftet tungt både i kommunen – og blant grunneierne på Fornebu.

Det skal bli spennende å følge de videre prosesser som blir planlagt av våre tunge utbyggere.  Og så forutsetter vi at vellene på Fornebu og Snarøya også blir involvert i de prosesser som vil berøre våre innbyggere.