Nye bilder av Fornebu – et flott kunstprosjekt i vår midte!

Har du ennå ikke sett utstillingen

”Nye bilder av Fornebu” på Storøya?

0. Storoya maleri 023b (14)

Da bør du legge turen til parkeringsområdet på vei mot Storøya badestrand. Der finner du en spennende utstilling, laget av barn fra Storøya skole og billedkunstner Shwan Dler Qaradaki.

Utstillingen er resultatet av et samarbeid mellom barna og Shwan Dler Qaradaki, der temaet har vært historie. Sammen med barna har Qaradaki utforsket både historien om Fridtjof Nansen, hans arbeid med flyktninger og Nansenpasset, samt historien om den gang Oslo Lufthavn lå på Fornebu. Barna har tegnet, malt og skrevet korte tekster som Shwan Dler Qaradaki har satt sammen med gamle fotografier av Nansen og flyplassen. Resultatet er en rekke collager som viser nye bilder av Fornebu.

De historiske bildene av Oslo Lufthavn, Fornebu i en dialog med barnas tegninger gir en historisk forankring til den nye bydelen som vokser frem på Fornebu.

Utstillingen består av totalt 27 collager som er trykket i store formater på tekstilduk og montert på byggegjerdene i Lomviveien på Storøya. Prosjektet er et samarbeid mellom Storøya skole og OBOS Fornebulandet, kuratert og produsert av Kulturbyrået Mesén.

Trykk på bildet – og få slide show;

Shwan Dler Qaradaki (født i 1977) er utdannet ved Sulaimani Institute of fine Art i Kurdistan. Han kom til Norge som politisk flyktning i 1999 og tok bachelorus og mastergrad i Kunstfag på Kunsthøgskolen i Oslo i 2009. Shwan Dler Qaradakis kunst problematiserer identiteter i en multietnisk og multikulturell verden. http://www.qaradaki.com/

0-storoya-maleri-023b-1

Image 1 of 17

En stolt kunstner foran sitt verk