Norgesmesterskap i IF-klassen

Norgesmesterskap i IF-klassen

Det var «Trangt om plassen»  på fjorden utenfor Fürst i dag – og etter å ha sjekket med Erik Lia, fikk vi oppklart hvilken regatta som er på gang i helgen:  NM i IF-klassen.

Vår nysgjerrighet blir raskt pirret med spørsmål om hva IF står for – det er i allfall ikke et av våre forsikringsselskaper som har vært ektremt kreative i sitt navnevalg.  Båten er en klasse vi har hatt siden 80-tallet – og fra Bærum Seilforenings nettside, kan vi hente følgende opplysninger, for de som måtte være interessert:

IF

En svenske – og to norske båter i fin kappestrid.               Foto: Paal Alme

Internasjonal Folkebåt, er en klassisk liten havseiler. Dette er en entypebåt, det vil si at alle båtene skal være like, og konkurrerer med første båt i mål – uten kompliserende handicap regler som mange andre kjølbåter har.

Travelt rundt følgebåten

Vi har landets ledende IF-miljø med over 30 båter. Det seiles onsdags-regatta – hver onsdag hele sesongen. Båten egner seg for to eller tre seilere.

Det er enkelt å lære seg båten, og det er lett å skaffe seg båt. Båter kan kjøpes fra 25 000 til 80 000 avhengig av alder og tilstand. Båtens utbredelse gjør at det er lett å skaffe både deler og utstyr. Man kan også benytte båten til familieturer, og overnatting. Mange seilere velger båtklassen for et enklere båtliv, og en nærhet til sjøen som større havseilere ikke alltid gir.

Strålende sol – og etter hvert brukbar vind, gjorde dagen perfekt

For mer informasjon om klassen (ifklubben):  klikk her.

Påmelding til ondsagsserien kommer i manage2sail når vi får kontroll på dette. Foreløpig er det bare å stille til start uten påmelding. Seilingsbestemmelsene ligger foreløpig her:

Seilingsbestemmelser Onsdagsserie IF snipe 2018

Så da gjenstår bare å si vel møtt på fjorden!