Når ulykken rammer som verst!

Flammene slukte det meste

Flammene slukte det meste – og brannfolkene var nesten hjelpeløse i sprengkulden

Barnehjemmet i Bradet, som huser over 100 autistiske barn, ble nylig rammet av brann – den verst tenkelige tragedie for disse foreldreløse barna, som mangler nesten alt! 

Barna har ikke bare mistet et trygt hjem – de mistet også alt de eide av klær, leker og gaver, som var samlet inn over tid for å gi disse trengende et lite lyspunkt i livet. Nå er nøden ennå større!        

Bente Heuch, med stor familie på Snarøya, har i flere år har organisert hjelp til disse fattige, gjennom BenteAid.  Hun er både fortvilet og lei seg – og trenger nå hjelp fra deg og meg, for å komme videre i sitt arbeid for disse hjelpeløse barna.

Mye av arbeidet som er lagt ned i å gi barna en trygg og god tilværelse, er i ferd med å gå i oppløsning. Men dette trigger kvinnen, som ikke gir seg, men går på med krum hals. For her skal det jobbes, for å samle inn friske midler – og sørge for at hus og hjem igjen kommer på plass!

Hennes rop om hjelp går til deg som leser dette – som kanskje har anledning til å yte et bidrag, stort eller lite, for å tilføre litt glede i sorgen!

30 jenter er blitt husløse.

Bradet i vinteridyll - før brannen raserte så mye - for så mange!

Bradet i vinteridyll – før brannen raserte så mye – for så mange!

Tragisk utfall etter ekstrem kuldeperiode

Tragisk utfall etter ekstrem kuldeperiode

Det var lite brannfolkene kunne utrette, med frosne vannmledninger i den ekstreme kulden

Det var lite brannfolkene kunne utrette, med frosne vannmledninger i den ekstreme kulden

Det er bygget til venstre, hvor jentene bor – og som huser de store fellesrommene, som er brent ned til grunnen i. – ”Det er så usigelig trist, forteller Bente; Hele 30 jenter i alderen 6 – 18 år er nå plassert i forskjellige barnehjem i Brasov regionen på midlertidig basis. Ingen av beboerne ble skadet, men huset er ikke forsikret. Forsikring koster for mye for Child Protection som eier barnehjemmet”.

Derfor er ethvert bidrag til hjelp med oppbygging, til stor hjelp!

Bradet er et 90 mål stort inngjerdet område med mange hus, som opprinnelig ble bygget som rekreasjonssted for tyske soldater under den andre verdenskrig. De siste 15 årene har det vært barnehjem for autister.  Her bilder fra denne idylliske dalen, som nå er så hardt rammet.

Barna på barnehjemmet blir godt tatt vare på

Dette er noen av de 100 barna i Bradet barnehjem for autister i Romania, som nå er traumatisert av den voldsomme brannen i forrige uke.

Teater oppvisning skaper glede

Teater oppvisning skaper glede

"Mor Bente" er på besøk og skaper liv og røre på barnehjemmet

«Mor Bente» er på besøk og skaper liv og røre på barnehjemmet

Den flotte, gamle teatersalen hvor barna fikk kosedyrene som ble samlet inn her på Snarøya og gitt til Bente Aid i 2014. Alt er nå borte vekk. Likeledes soverom, bad, klær, sengetøy osv.

Hva var årsaken til brannen?

25 kuldegrader, kun fyring med ved, som man ser på det ene bildet, gjorde at pipeløpet tok fyr. Lang vei for brannbiler og frosset vann bidro til at huset brant ned ila kort tid.

De glade barna som Bente danset med på trampolinen i sommer er nå plassert på andre barnehjem, uten den hjelp de trenger i disse vanskelige dager.

Takk til dere som allerede har gitt økonomisk støtte til Bente Aids oppbygging av nytt hus for disse barna. Men, vi trenger så mye, mye mer;

BenteAid er usigelig takknemlig for alle økonomiske bidrag til

konto 1503 23 45732

”Mitt hjerte blør for barna, som sårt trenger å være nettopp i Bradet, hvor de får den kjærlighet, stabilitet og ro de så sårt trenger!”

”Kontakt meg dersom det er privatpersoner eller bedrifter, som vil eller kan bidra økonomisk, slik at vi kan bygge barnehjemmet opp igjen.”

Les også våre to tidligere artikler om dette hjelpeprosjektet:

http://snaroenvel.no/2013/11/14/det-nytter/

http://snaroenvel.no/2013/03/06/benteaid-har-du-ikke-hort-om-benteaid/