Ladies on ice

21/02, 2011

The ladies on the beach

Riktignok ankom de på snø – og ikke på is – men at det var to skikkelige ladies som ankom Storøya stranden, etter flott tur på isen – det var det liten tvil om!

Den ene på Åsnes treski – den andre på glassfiberski fra ”tidenes morgen” – men akk så elegant!

Det viste seg snart at disse to Snarøyafruene ikke var på fjorden for første gang; Den ene har bodd nesten hele livet ytterst på Langodden – og den andre bor fremdeles midt på øya – og er gift med Bernt N. Nilsen, vår speiderleder i Snarøen Sjø.

Damene; Helen Lødrup – mangeårig aktiv i skolemusikken og en ressurs i nærmiljøet, nå ”utflyttet” fra Snarøya – og Elizabeth Nilsen – begge av engelsk herkomst, var ute på fjorden og nøt solen denne søndagen i vinterferien.

Det var folksomt på isen – og ikke minst ved kiosken på Storøya, selv om man merket at mange var reist til fjells denne uken. Det var ikke så lang kø foran vaffeljernet, som forrige helg.

Perfekte forhold – men et lite skår i gleden; ”Fotfolket”, som ikke respekterer at skispor er for folk med ski på beina. Vi har kilometervis med gangveier – og ett skispor – så hvorfor ødelegge de oppkjørte løypene, der barn og voksne endelig kan få en etterlengtet skitur i nærmiljøet.

Snarøya Sportsklubb og Snarøen Vel har dialog med kommunen om oppkjøringen av disse skisporene – og kanskje en løsning vil være å legge sporene i store slynger, utenom der hvor gangveiene går om sommeren, for å markere at det er to alternative turveier. Så kunne vi også høre med kommunen om en eller annen form for oppmerking ville være på sin plass. Vi skal jobbe med saken!

Men inntil det skjer, vandrer våre to ladies, uanfektet videre i vår flotte natur.

God tur!

Trykk på bildet – og få det opp i større format.