Kom og hør! – Spennende åpning av lydinstallasjon

Kulturbyrået Mesén ønsker velkommen til åpning av lydinstallasjonen:

Lyden av Oslo lufthavn, Fornebu

Når: Torsdag 21. juni kl. 11.00  Oppdatert med billedkavalkade under!

Sted: Odonata, Forneburingen 1 (der gangveien mot Nansenparken går under Forneburingen)

Presentasjon av lydinstallasjonen ved komponist Christian Eggen   •   Enkel servering

Oslo lufthavn, Fornebu er borte, men i Nansenparken finnes det rester av lyd. Denne lydinstallasjonen er en klanglig minnebok over Norges gamle hovedflyplass. Fornebu var Norges trafikknutepunkt i 60 år, og dessuten den viktigste portalen inn og ut av landet. Hit kom de utenlandske gjestene, herfra dro vi ut i verden.

Du hører begivenheter som fant sted her: Chaplin sier hallo til det norske folk, Hamsun lander etter å ha besøkt Hitler, John Lennon kommer på besøk (gjorde han det?), Golda Meir og flere andre historiske personer. Og du hører stereo-opptak  av de siste flyene som landet og tok av fra Fornebu om kvelden den 7. oktober 1998.  

Andre lydbilder gjenskaper den sitrende stemningen, gir assosiasjoner til den store verden der ute, følelsen av å reise. Og hvordan høres det egentlig ut, oppe i luften?

Med i denne lydkavalkaden er også en rytmekomposisjon av Odin Brække, basert på lyder laget av barna i 6. klasse ved Snarøya skole. Den skal fornyes med jevne mellomrom. Installasjonen er laget av Christian Eggen.

Komponist: Christian Eggen Initiativ og research: Torbjørn Morvik og Snorre Tønset

Produsent/prosjektleder: Kulturbyrået Mesén v/Vibeke Christensen

Samarbeidspartnere: Bærum kommune, Fornebu Utvikling og NRK Prosjektet er støttet av: Norsk kulturråd, Musikkfondene og Bærum kommune   

 

Snoren klippes – og prosjektet er åpnet!

 Bilder:

Trykk på bildet – og få det opp i STORT format