Jomfrutur i morgengry

Fra førerhuset er Fornebu et imponerende skue når man kommer sjøveien.

Fra førerhuset er Fornebu et imponerende skue når man kommer sjøveien.

Jomfruturen fra Fornebu til Aker Brygge med M/S «Tidevind» en mandag i november.

Tidlig var det å måtte sykle avgårde kl 06:00 i høstmørket – men vel verd innsatsen!

Allerede før halv syv var Ruter på plass med frokost til alle fremmøtte – og da ordfører Lisbeth Hammer Krog ankom fergeleiet med sitt følge, ble samtidig første avgang (06:30) fra Aker Brygge kringkastet av NRK.

12 minutter senere ankommer så fergen til Fornebu – og Fylkesordfører Anette Solli kan stige i land som første passasjer fra Oslo.

Så er det jomfruturen fra Fornebu som står for tur – et tilbud vi lenge har gledet oss til.  Ordføreren er første passasjer – og ble ønsket velkommen om bord av Ruters representanter.

Fergen er meget behagelig innredet, med gode stoler og nesten ikke støy. Og overfarten var over, nesten før vi hadde rukket å summe oss.

Ved ankomst Aker Brygge, ble et fremtidig tilbud presentert for de interesserte; Et forbedret tilbud til syklister, med planer for skikkelig sykkelparkering ved bryggeanleggene, slik at flere kan bruke dette fremkomstmiddelet.

Nå er vi i gang – dette er et flott tilbud fra Ruter – så nå er det opp til beboere og ansatte i bedriftene på Fornebu å «kjenne sin besøkelsestid» og bli hyppige brukere av fergen.

Og vi ønsker den velkommen til Fornebu – og lykke på reisen!

Trykk på bildet – og få det opp i STORT format