Invitasjon

10608701_712355315520136_6881305834740347171_o

Velkommen til Åpningen av Bærum Kunsthall!

Ole Lislerud vil vise «Metaphorical images in repetition». Lislerud er mest kjent for sine monumentale arbeider i tre dimensjoner som for eksempel Lovens Portal i Oslo Tinghus, Response, glassfasaden til Næringslivets Hovedkontor på Majorstua og skulpturen U&I i rustfritt stål i Tønsberg fra 2014. Men han jobber også med to-dimensjonale former og har de siste årene etablert seg som maler, etter mange år som professor ved Kunsthøyskolen i Oslo.

Det er tegneren og maleren Ole Lislerud vi møter i den nyåpnede Bærum Kunsthall på Fornebu. Tematisk handler utstillingen om feminisme i Kina og Norge og er en videreføring av prosjektet ”I shop Therefore I Am” tidligere presentert i Stenersenmuseet. Populærkultur, reklame og endrede samfunns forhold påvirker kvinner til utforskning av kvinnerollen. Etter å ha jobbet i Kina over en periode på 13 år og sett hvordan det Kinesiske samfunnet behandler kvinner, på godt og vondt, fortoner norsk feminisme seg som fullt av motsetninger og paradokser.

Titlene til arbeidene er hovedsakelig basert på låter fra Lady GaGa, der tekstene har dobbeltmeninger og hentydninger omkring seksualitet. Slik bidrar tekstene til å videreføre dualiteten i måter å oppfatte bildene på.

Ordfører Lisbeth Hammer Krog foretar åpningen kl. 18:00. Kunsthallen ligger på Gamle Fornebu Kultursenter – i den hvite bygningen som i dag huser brannstasjonen.

Bærum Kunsthall vil vise uavhengig, innovativ kunst med høy kvalitet. Kunst og opplevelser som styres av ideer og kvalitetsfokus, heller enn av markeds og trendfokus. Bærum Kunsthall vil tilby opplevelser og muligheter for publikum i alle aldre, fra alle samfunnslag og fra ulike kulturer gjennom inkluderende kunst og kulturarrangement.

Bærum Kunsthalls ambisjon er å bidra til å opplyse og skape engasjement i lokalmiljøet ved å samarbeide med samtidskunstnere. Bærum Kunsthall vil tilby kommende, midt i karrieren og etablerte kunstnere muligheter for å undersøke og utvikle seg videre i sin kunstnerpraksis gjennom utstillinger, prosjekter og prosesser. Kunsthallen er et samarbeid mellom Bildende Kunstnere i Bærum (BKiB) og Julio Da Silva (DTK), og Bærum kommune.

Og nettopp du som leser dette, er hjertelig velkommen til åpningen på torsdag.

Invitasjon åpning Bærum kunsthall