Ingen tvil!

Etter å ha lest boken;

”PERLER VED OSLOFJORDEN” – blir jeg neste målløs av å se, hvilke prakteiendommer vi har i vårt umiddelbare nabolag.

Dette er boken jeg hadde problemer med å legge fra meg, før den var ferdiglest. Ikke på grunn av fart og spenning, eller bokens litterære kvaliteter. Men rett og slett fordi den ga meg en reiseopplevelse, som jeg ikke hadde hatt tidligere.

Strømstangens innside
Foto: Tor Inge Vormedal, fra boken Perler ved Oslofjorden

Gjennom å lette fra bakken – og ta luftfoto av de flotteste eiendommene i indre Oslofjord, har forfatterne greid å gi en konsentrert fremstilling av det beste av det beste. Og for en som allerede er litt fotofrelst, var dette en flytur av de sjeldne.

Det er en kjent sak, at noen av landets mest verdifulle boliger ligger med strandlinje til indre Oslofjord.  «Perler ved Oslofjorden» handler om de beste strandeiendommene, de som bor der, om kjøpene og byggeprosjektene. Ved hjelp fra meglere, eksperter og lokalkjente, har forfatterne funnet frem til de femti flotteste eiendommene ved Oslofjorden og spedd på med detaljkunnskap, som gjør at vi får et svært godt innblikk i boligenes historie og nåværende status.

Boken er rikt illustrert og viser også bilder av offentlig tilgjengelige badesteder, øyparadiser og attraktive boområder ved indre del av Oslofjorden.

Boken er produsert i felleskap av Helge Meland (f. 1954) og Tor Inge Vormedal (f. 1961) hvor Meland har hatt hovedansvaret for teksten, mens Vormedal har hatt ansvaret for billedstoffet. Meland utdannet siviløkonom fra NHH, og har lang erfaring som journalist. Han har blant annet jobbet 16 år i Kapital hvorav 11 år som redaksjonssjef. De siste 9 årene har han vært journalist i økonomiredaksjonen i TV-2. Vormedal har de siste ti årene skrevet og gitt ut 20 bøker.

Ingen tvil om at boken bør bli en hyppig gjest under juletreet i år!