Rolfstangen: Hva skjuler seg under vannspeilet?

Hva finner vi under overflaten? Kanskje noen skatter fra fordums tider?

Hva finner vi under overflaten? Kanskje noen skatter fra fordums tider?

Oslofjorden Dykkesenter og Snarøen vel tar sammen ansvar for opprydning av Rolfstangen badestrand, førstkommende søndag;

1. november fra Kl. 11:00 og utover dagen.

Få badestrender i Oslofjorden, er mer populær enn Rolfstangen badeplass. Med to fine sandstrender – adskilt av noen knauser, ligger denne stranden helt ytterst mot fjorden – med masse tilførsel av friskt og rent vann – og sol til langt ut på ettermiddagen i sommerhalvåret. Med et par skjær rett utenfor, ligger også stranden fint beskytter mot bølger, som til tider kan være ganske store, når de store fergene passerer på vei til kontinentet.

Stille vann - dypest .... Undre meg på hva vi finner her?

Stille vann – dypest …. Undre meg på hva vi finner her?

Ved Rolvstangen (1)bbVed Rolvstangen (2)Her har man badet i uminnelig tid – og stranden og området ser tilforlatelig uberørt ut. Men hva skjuler seg under overflaten? Det spør to stipendiater fra Oslofjorden dykkesenter seg. De skal holde et miljøprosjekt fra regionen rundt Oslofjorden – og har valgt ut nettopp denne stranden for sitt prosjekt. Og selvsagt stiller vellet opp som samarbeidspartner!

De to unge damene; Sofie og Lisbeth, skal rydde en strand for søppel, både på land og under vann. Dette vil gjøre området mer attraktivt å se på, og samtidig være et godt bidrag til det akvatiske livet i sjøen. I tillegg er det greit å få plukket opp søppel og skrot, før vinteren og snøen kommer for fullt.

De to aktive jentene håper å få med seg mange dykkere fra Snarøya og Fornebu, som kan hjelpe med å få ryddet strandområdet, slik at vi får ryddet et betydelig område.

Snarøen Vel har også sagt seg villige til å hjelpe til med oppryddingen på land– og tar ansvar for å fjerne alt som samles sammen, i container, eller på annet vis.

Oppfordringen går altså til dere alle:

Ta med dykkerutstyr, fangstnett og godt humør så kan vi garantere god stemning og en hyggelig stund!

Kanskje det var her sykkelen din endte?

Kanskje det var her sykkelen din endte?

Og vi ser gjerne at alle brukere av stranden, som ikke føler trang til å gå i det våte element, også stiller opp med rive og godt humør!

Det er mange oppgaver å gjøre – og deltar du nå, kan du med god samvittighet glede deg til late sommerdager på stranden…  :-)

”Vi gleder oss” – sier de to stipendiatene Sofie og Lisbeth!