Hagefugltellingen 2018 1

Hagefugltellingen 2018

Førstkommende helg;  27. – 28. januar,  blir «Hagefugltellingen 2018» gjennomført i hele Norden.

Det er Norsk Ornitologisk Forening (NOF), som er ansvarlig for tellingen her til lands. Alle kan delta på tellingen, som passer både for store og små i en ellers mørk og rolig årstid. Bli med du også! Ditt bidrag gjør at vi får viktig kunnskap om fuglenes tilstand og tilstedeværelse om vinteren.

Fuglene har en tøff tid med å komme seg gjennom i vinterkulden – og  vi bringer her noen enkle tips til å avhjelpe – og gjøre det enklere for dem å overleve i en periode med lite mat.:

Variert mat

– Bruk variert mat på fuglebrettet. Mange foretrekker solsikkefrø, men ikke alle småfuglene klarer å hakke hull på skallet og få ut frøet inni. De gode gamle brødsmulene er ikke dumme å gjeninnføre på fuglebrettet. Og har du en tørr osteskorpe som likevel går i matavfallet, gi den heller til småfuglene, råder Ree. En halv kokosnøtt og meiseboller er også kjærkomment for småfuglene.

– Men når det gjelder meiseboller, anbefaler vi å lage dem selv. Det er enkelt og en gøyal syssel for familien, sier Ree.

Gå inn her for å registrere deg; https://www.fuglevennen.no/aktiviteter/foringsplassen/

Blåmeisen «Punker`n fra Snarøya» er fotografert av Paal Alme

For dem som ikke har mulighet til å telle denne helgen, så kan dere også rapportere uka før og etter de aktuelle dagene. Tellingen varer til 4. februar.

Det er samme metodikk og samme brukernavn/passord som du har benyttet tidligere, om du har vært med før. Om ikke – må du registrere deg, før du kan legge inn dine tall.

Husk at du skal føre opp det høyeste antall individer du ser samtidig av hver art. All nødvendig informasjon finner du på:

https://www.fuglevennen.no/

Lykke til, og takk på forhånd!