Hærverk – til besvær

Tullete handlinger – mye bry for andre!

Bordet var slengt ut i vannet – og ved høyvann flyter det bort….

Styreleder i vellet ble i morges oppringt av en beboer fra Fürstveien, som rapporterte at bordet og tilhørende benker på Fürst Brygge, var «slengt på sjøen». Vi drøftet hvordan vi best kunne få det opp igjen – for dette er TUNGT – og konkluderte med at vi trengte hjelp fra kommunen. Som sagt, så gjort. Kommunen ble kontaktet – og svært positiv respons ble rapportert fra andre enden av telefonen.

Da jeg så noen små timer senere tar turen ned for å se om bordet må fortøyes, før evt. redningen kommer, finner jeg bordet godt ute i vannet, men ennå ikke drevet av.

Bilder tas – og på vei hjemover møter jeg kommunens mann Bjørn, fra Natur og Idrett. Mannen har i snart 30 år vært ansvarlig for vedlikehold og andre oppgaver i denne del av kommunen – og stiller nå med skikkelig brøytemaskin med løftemuligheter – samt kjetting. Sammen får vi festet kjetting i bord og på «snøskuffe» – og herfra og inn går det som en lek å få bordet på plass.

All ære til Bærum kommune!

Så får vi håpe at gjengen som moret seg med å kaste det på sjøen, nå har roet seg litt ned og bruker kreftene på mer produktive saker.

All ære til kommunen som handler så raskt – og Kirsti Marie Hougen – sjef i denne enheten, fortjener ros for rask handling. Og så kan vi jo bare beklage på vegne av mange, at vi må bruke tid og krefter (og penger) på slike idiotiske saker.

Den gamle dampskipsbrygga vakler.

At vi også oppdaget at en av bryggas største steiner på sjøsiden er rast ut – og at brygga nå slår store sprekker, er ikke særlig hyggelig. For her må det nok mer til enn et lite løft, for å sikre den gamle ærverdige dampbåtsbryggen, som vel ble anlagt for over 100 år siden.  Vår mann i nøden; «Bjørn» – lovet å rapportere skaden, så da skjer det nok noe også her etter hvert.

Bryggen begynner også å bære preg av elde…