Frivillighetspris til «en skikkelig propell» fra Snarøya

Budstikka bringer følgende oppslag om årets Frivilligpris – som gikk til styreleder i Snarøen vel.

GLAD VINNER: Frivillighetsprisen 2018 i Bærum ble utdelt i rådhusets festsal av ordfører Lisbet Hammer Krog (t.v) og juryleder Frode Geitvik. Prisvinner Paal Alme i midten. Foto: Sofia Meta/Bærum kommune

Paal Alme (71) er som regel tilstede der noe skjer på Snarøya. Tirsdag ble han tildelt årets frivillighetspris for engasjementet.

– Jeg ble veldig rørt i dag. Jeg var ikke forberedt på at det var jeg som skulle få prisen, sier Alme.

Den nyslåtte prisvinneren er akkurat ferdig med trening av Skiforeningens barmarksgruppe i Holmenkollen når lokalavisen får tak i ham tirsdag kveld.

– Jeg er nok veldig aktiv, på godt og vondt. Men det gir meg veldig mye, det å jobbe frivillig, sier han.

Deltar på det meste

Årets frivillighetspris i Bærum ble delt ut i rådhusets festsal av ordfører Lisbet Hammer Krog og juryleder Frode Geitvik. Leder for Frivilligsentralen, Jorunn Liodden, leste opp juryens begrunnelse.

Der trakk hun blant annet frem Paal Almes engasjement for idretten, som daglig leder av Snarøya Sportsklubb, som medhjelper i Stabekk Curlingklubb, for Snarøya Gym og Turn og for Fornebuløpet.

Alme er også ivrig med som auksjonarius for loppemarkedet, som skribent i velavisen på Snarøya og som initiativtager av og styremedlem i Fornebupiloten. I tillegg har han vært sentral rundt ulike kommunikasjonsløsninger som T-bane, kollektiv-tilretting og fergeforbindelse, ramset Liodden opp:

«Han er en skikkelig propell med en bredde i engasjementene sine som nesten tar pusten fra flere enn meg. Hvis jeg skulle gå i dybden på alle hans flotte engasjementer så måtte kommunen og ordføreren også ha spandert middag i dag».

– Det høres mye ut, men for meg er det akkurat passe. Jeg ser også at det er en fordel å være med i forskjellige sammenhenger. Veldig ofte kan de ulike delene dra nytte av hverandre, du får et kontaktnett som du kan bruke i flere sammenhenger, sier Alme, og fortsetter:

– Den investeringen man gjør i frivillighet kaster av seg ti-gangeren.

Foruten årets frivliighetspris fikk også ildsjelene bak Sandvika Museum og Bo Wingård (Bærum elveforum, journ. anm) diplomer.