Friskt i vinden på Fürst 6

Friskt i vinden på Fürst

«Ekstremværet «Elsa» øker faren for stormflo – stengte veier og kansellerte fly» – er hovedbudskapet på nett og i aviser i dag.

Allerede i går, på søndag var det høy vannstand og mye sjøsprøyt i tillegg til kraftig vind og regn – og en tur på Fürst og Tandbergodden viser med all tydelighet at vi bor i et land, der været påvirker oss sterkt. Ikke veldig fristende med morgenbad denne søndagen.

– Mandag ettermiddag og natt til tirsdag er det ventet ekstremt høy vannstand, estimert 85–100 cm over høyden oppgitt i tidevannstabellene. Unngå ferdsel i strandsonen. Vurder å ta båten opp på land og sikre løse gjenstander inne i naust og i strandsonen. Oversvømmelser mange steder og fare for større ødeleggelser på infrastruktur og bygninger i strandsonen, skriver meteorologene på yr.no

Vi fikk sent i går kveld melding om en løs båt på Slippen i Bruksveien – får håpe eier har vært nede og sjekket fortøyning og sikret løse deler. Selv om dagen i dag minner mer om en vårdag i april, kan det fort bli tøft om vannet virkelig stiger til annonserte høyder – og vinden tiltar. Så ta dine forholds-regler.

Trykk på bildet – og få det opp i stort format. Foto: Paal Alme