Forskningsprosjekt på fuglebrettet

Hvert år arrangeres telling av hagefugler over hele landet.

Vi har vært med på dette før på Lilløyplassen og vi blir gjerne med også i år. Denne gangen kombinert med at vi får oppleve ringmerking på forplassen.

Ta derfor med barna og legg skituren (eller rusleturen) til naturhuset på søndag 31. januar.

Du ønskes velkommen til nystekte vafler – og kaffekjelen står og putrer, for de som trenger noe varmt i k(r)oppen.  :-)

Sidensvans på besøk i buskene på Snarøya forleden dag. Et fargerikt innslag i vinterlandet.

Sidensvans på besøk i buskene på Snarøya forleden dag. Et fargerikt innslag i vinterlandet.

Vi snakker om søndag 31. januar 2016 klokken 12:00 til 15:00 – og for deg som ikke har besøkt Lilløyplassen tidligere, finner du det her: Oksenøyveien 100, Lilløyplassen Naturhus

I forkant av arrangementet, ønsker man opplysninger om hvilke fugler – og antall, som du har observert i din hage i løpet av en ukedag. Rapportering av dine funn, kan du gjøre her:

 Lenke til registrering:  http://www.fuglevennen.no/aktiviteter/foringsplassen/skjema/

Hagefugl-tellingen arrangeres hvert år i slutten av januar, og er et samarbeid med andre nordiske land. Danmark, Finland og Sverige har gjennomført opplegget i flere år enn i Norge, som var med for første gang i januar 2008.

En av målsettingene med hagefugl-tellingen er å sette søkelyset på hvordan klimaendringene endrer arts-sammensetningen for overvintrende fugler i Norge og Norden, samt å synliggjøre arbeid med fugevern utad.

Bombycilla garrulus er det flotte latinske navnet på sidensvans. Her "mysser det" av sultne fugler, som har fått smaken på einerbærene på Fürst.

Bombycilla garrulus er det flotte latinske navnet på sidensvans. Her «mysser det» av sultne fugler, som har fått smaken på einerbærene på Fürst.

Frosne nyper falt også i smak denne fine solskinnsdagen på Fürst.

Frosne nyper falt også i smak denne fine solskinnsdagen på Fürst.