Fornebu senioruniversitet er etablert

Fornebupiloten i støtet.

Vi erfarte nylig at Fornebu senioruniversitetet (FSU) snars skulle være på trappene; – Et tiltak i regi av Fornebupiloten, men med en egen, høyst kompetent arbeidsgruppe som interimsstyre. Og ikke minst et navn som gir vibrasjoner; «Fornebu senioruniversitet».

Våre forventninger var store – og ble til fulle innfridd i dag. –  Takk til interimsstyret!

Tove Kvil, Berit Grøholt, Kirsti Skullerud og Håvard Narum har i en periode arbeidet med å få på plass det aller første møte – og i dag, torsdag 13. desember 2018 var GRAND OPENING – på selveste Luciadagen.

Velkommen til Fornebupiloten ble ønsket av Ingrid Brattset – derpå velkommen til første forelesning i Fornebu senioruniversitet ved Tove Kvil – og så ble dagens gjester underholdt av barnehagebarn fra Nansenparken barnehage – for anledningen ikledd Lucia-drakter – og med vakker sang og musikk.

Det hele ga en fin innledning til dagens tema, som var relatert til julen og høytidens historiske røtter. Med tittel; «Da Jesus tok over bursdagen til sola» tok Mastergradsstudent Jørgen Hamre Sveen forsamlingen med på en reise tilbake i tid, til noen hundre år før Kristus – og så gjennom Romerrikets forskjellige faser, med tilhørende «anekdoter», samlet fra det som måtte finnes av kildemateriell i gamle verker. Spennende og klart til ettertanke!

Det ble servert kaffe og «Lussekatter» – og egentlig burde vi spandert en skikkelig Champagne for å feire første avspark. For dette blir bra!

Arrangementene er åpne for alle – og du kan følge med i program for våinter/vår 2019 på Fornebupilotens hjemmeside www.Fornebupiloten.no

Se også her: https://www.snaroenvel.no/2018/08/21/arena-for-seniorer/