Filosofen Henrik Syse på Fornebu SeniorUniversitet 4

Filosofen Henrik Syse på Fornebu SeniorUniversitet

Møte på FSU – Fornebu Senior Universitet 12. februar sprengte nesten alle rammer.

Filosof Henrik Syse fant sitt publikum!

Registrering ved ankomst

Om innføring av venteliste for medlemskap er et tegn på suksess – så er det definitivt blitt en suksess med FSU.

Etableringen av et tilbud for seniorer på Snarøya og Fornebulandet har allerede nå befestet sin stilling som et velkomment tilbud til våre naboer.

Ikke en stol ledig….

Etter åpningen i november (Se. https://www.snaroenvel.no/2018/12/14/fornebu-senioruniversitet-er-etablert/) har interessen eksplodert – og arrangementet på biblioteket på Fornebu S, med foredrag av Harald Stanghelle for noen uker siden, gjorde at møtelokale måtte revurderes.

Fornebu S stiller som vanlig opp som fantastisk støttespiller – og kunne tilby lokalet vis a vis Kaffebrenneriet, inne på senteret.  Det fungerte ypperlig, men er nok allerede blitt for lite.  At vi alle håper på fortgang i prosessen med større møtelokale for befolkningen på Snarøya/Fornebu, er vel et understatement. Utrolig at utbyggere og kommunen ikke har prioritert dette høyere – i en tid der innbyggertallet vokser med rekordfart.

Det ble satt ut 100 stoler – og da disse var besatt, måtte øvrige gjester stå ute i gangen, grunnet strenge brann-forskrifter.

Og det var mange som ønsket å høre Henrik Syse med foredraget «Verdier i en brytningstid».  En times kåseri med fakta, visjoner, anekdoter og tanker om tilværelsen, falt i god jord hos de fremmøtte.

Publikum var nok helt i rett målgruppe – ingen ungdommer, ingen med barnevogn og ammende småbarn på armen – kun godt voksne som alle var sugne på litt mer voksenopplæring.

Skikkelig applaus – og løfte om snarlig gjensyn, vitner om at initiativgruppen har truffet blink med dette tilbudet, som er en del av pakken som «Fornebupiloten» har som sin satsing for et bedre «Liv mellom husene» på nye Fornebu.