Felleshuset på Fornebu

Felleshuset på Fornebu

Felleshuset skal være et vern mot vind og sol og regn for alle som vil være med å lage begynnelsen på felt 9.4.

Og et samlingsted for alle som vil være med å skape identitet og innhold til en ny bydel.

Som aktivt vel i Fornebupiloten, ble Snarøen vel ved Styreleder Paal Alme invitert til åpning av Felleshuset på Fornebu, tidligere denne sommeren.

Med både ordfører Lisbeth Hammer Krog – og toppsjef i OBOS; Daniel Siraj som gjester, ble det en flott seanse.

Elevene fra Natur videregående skole poserte gjerne for fotografen – synlig stolte av «sitt bygg».

Hovedfokus denne dagen fikk midlertid gruppen elever fra Natur videregående skole, som har stått ansvarlig for oppføring av bygget. De har alle gjort en flott jobb – og det var stas å bli hedret av ordfører, som også åpnet bygget på passende vis – med å vise hvordan sagflis og spon kan brukes til annet enn mykt underlag for å gå på. En flott «blomst av spon» markerte åpningen av bygget – spon som ble kastet høyt opp i taket – nesten som Champagne mot skipssiden :-)

Arkitektene bak bygget var også til stede denne dagen – og fortalte om planer og tilblivelse. En samtale med Arkitekt Camilla Molden fra Dyrvik Arkitekter, resulterte i at redeaktøren fikk tilgang til hennes åpningstale, som forteller om denne prosessen. Litt justering i manus har vi tillatt oss – og her kan du lese om historien bak bygget. Og se på bilder fra selve åpningen.

Så håper vi at alle organisasjoner på Snarøya og Fornebu, som sliter med å finne gode møteplasser, melder sin interesse og blir aktive brukere av bygget. For det fortjener det! Og her er det plass til alle!

Foto: Paal Alme