Færderseilasen 2019 2

Færderseilasen 2019

Årets seilas gikk som tradisjonen tro – i helgen før St. Hans. Med hundrevis av seilbåter på fjorden, er det et flott skue.

Fra venstre: Sondre Klungeland, Sondre Aaserud, Arild Lund, Nicholas Small, Per Aaserud, Helene Udnæsseter, Julie Monrad, Tom Hexeberg og Kristina Aaserud. Jon Eirik Sørensen ( ble ikke med på bildet- hentet på Aker Brygge)

Følgende starttider finner vi på Færderseilasens hjemmeside:

#06:00 – 11:00 / Første start TurGlede – #14:00 – 16:00 / Start andre klasser – #18:00 – 18:30 Start fra Son – #17:00 – 21:00 / Andre start TurGlede

Dette betyr at båter forlater indre havnebasseng hele dagen – men at det store frislippet går ca. Kl. 15:00. 

Som alltid før start, var forventningene og spenningen til å ta og føle på i Team Aaserud, med sin X-442 som stilte til start i årets Færderseilas fredag 14. juni.

Vellet hadde bedt om en liten presentasjon av Snarøkilen båthavns nye vimpel – og tok like godt turen innom Båtstø, der mannskapet gjorde seg klare til å entre båten. For her ville vi få se vimpelen «vaie i vinden» på sin jomfruferd.

At det ikke ble mye vind – og kanskje heller ikke så mye «svaiing» på 35 cm lang vimpel, lar vi ligge nå – og konsentrerte oss om mannskap i «alle aldre». For her var virkelig alle representert, med familie, barn og seilervenner fra Snarøya i skjønn forening.

Godt med utstyr og mat ble lastet om bord – men ankerkjetting og et stort bibliotek var allerede losset av, for ikke å få for stor vekt. For med lite vind, gjør vekten store utslag på hastigheten.

Snart klare til å dra av gårde – lang helg på sjøen frister!

Vimpelen

Styret i båthavnen har utarbeidet en flott forenings-vimpel som er til salgs til samtlige av båthavnens medlemmer.  Den kan bestilles på foreningens hjemmeside – enten du lever med eller uten båt, til en av Kr.250,-  

Vimpelen tar opp i seg Velets og Båthavnens logo samt teksten ‘’Snarøykilen’’ med koordinatene til Snarøykilen som undertekst.

Stilig vimpel – som du trygt kan gå til anskaffelse av – og gaven til den som har «alt» er dermed allerede i boks.

På spørsmål om hvordan seilasen for Team Aaserud med båten «Wind Machine» gikk, erfarer vi raskt at skuffelsen over manglende vind, også gjorde seg gjeldende for denne gjengen. De ble liggende nesten helt i ro i tre nattetimer, like utenfor Filtvedt. Så «vindmaskinen» fikke ikke vist seg fra sin beste side under årets seilas.. At de skal starte igjen i 2020, er det imidlertid ingen tvil om!

Færder`n er Færder`n – den må man få med seg!