Dugnad gjennomført – i friskt vintervær

Dugnadsgjengen samlet for gruppebilde med 90% av jobben gjort.

At vinteren kom – og temperaturen sank, var noe vi var forberedt på at kunne skje, med dugnad i november.

Men datoen for dugnad var planlagt i god tid, for å komme i gang etter at bladene var falt av trærne – og før de første store snøfall. Og med innleid ekspertise til å ta de store trærne, var løpet lagt.

Kommunens mann hadde i forkant gjort en solid jobb, med å merke det vi kunne ta ned. Og det viste seg at dette skule bli mer enn nok for 10 mann i 4 timer.

Vi «hang i stroppen» fra Kl. 11:00 – 15:00 – kun avbrutt av en kort kaffepause med nybakte boller, levert il dugnadsgjengen av Beate Ellingsen. De smakte!

Styret i vellet stilte med tre mann. Og med fem naboer i tillegg, samt våre to innleide, ble det en fin gjeng. Men vi må nok medgi, at vi nok er litt skuffet over at ikke flere «oppsittere», medlemmer og brukere av friområdet meldte sin ankomst. Det er tross alt for fellesskapet vi gjør dette – og til glede for alle beboere på Snarøya. For flottere perle enn Horsletjernet skal man lete lenge etter!

Store mengder «småtrær» ble felt og fliset opp. Og flisen ble lagt på stiene rundt tjernet, for å gjøre disse tørre når det er fuktig. Noen større trær ble også kappet. Så snart isen har lagt seg, vil de to-tre siste trærne bli tatt ned, men det var ikke gunstig å felle disse ut i vannet – og risikere at vi ikke fikk de på land. Denne jobben er enklere å gjennomføre når de kan felles ned på isen senere i vinter – og etterpå slepes inn til land for å kuttes opp.

Vi har latt det som kan brukes til ved ligge igjen på plassen. Er du interessert, kan du ta med og kutte opp og kløyve hjemme – og forhåpentligvis også nyte varmen den gir, på kalde vinterdager. 😊