D-dag for Fornebubåten?

 

Mandag 24. oktober kan bli D-dag for Fornebubåten. 

Da behandler Fylkestinget i Akershus båtens videre eksistens.

Mye er sagt og skrevet om #Ruters planer om å legge ned båten – og mer skal det bli!

Vårt innbyggerinitiativ har samlet 1.500 underskrifter, utallige leser- og debattinnlegg er forfattet, men det hele ser ut til å ”prelle av” på våre folkevalgte. Selv de styrende partier i Bærum ser ikke ut til å greie å overtale våre Fylkespolitikere fra egne rekker, til å endre oppfatning.

Det er litt den samme situasjon som vi hadde, da svevebanen til Fornebu ble nedstemt for snart en generasjon siden. Da var det også Fylkespolitikerne fra Akershus – de som var valgt inn for Akershus øst, som greide å sette en stopper for det prosjektet. Og alle kjenner jo til hvordan det endte opp; nye planer og diskusjon om Fornebubanen (T-bane) som nå har en prislapp på 13.000.000.000 kroner. 13 Milliarder kroner i byggekostnader!  Ennå er ikke banen påbegynt – og ferdigstillelse er planlagt om flere år!

Vi nevner bare at Oslofjorden ligger klar – trenger ikke investering – fjorden har allerede vann! :-)

At man ikke kan opprettholde et miljøvennlig, effektivt og fremtidsrettet båt-tilbud på Snarøya/Fornebu, er for undertegnede en gåte!

Vi går mot 20.000 ansatte i bedriftene på Fornebu. Vi har i dag over 15.000 beboere på halvøya – et tall som etter alle solemerker skal og vil vokse kraftig, om boligutbyggerne får sin vilje gjennom. Totalt 35.000 mennesker!

En by på størrelse med Lillehammer vokser frem. Og i dette bildet, ønsker våre politikere at Fornebu/Snarøya skal ha en kollektivforbindelse (bussrute) ut av område – samlet på en vei, som allerede er tungt belastet. Forstå det den som kan!

Vi mener oppriktig at det er en skam for miljøtankegangen og ”Det grønne skiftet” – som i lys av et slit vedtak blir en parole uten noe verdi!

Mandag – en uke før vedtak skal fattes, målte vi 70 personer inn til Aker Brygge – og 62 passasjerer på returen. Det blir 132 passasjerer totalt – på en runde til/fra Oslo. Det er ikke manger ferger som kan skilte med belegg begge veier!

Ta til vettet – La Fornebubåten leve!