BUKT i Rolfsbukta

Det vi alle stadig snakker om, er gleden ved å kunne droppe innom på en hyggelig cafe eller spisested – nyte et lite måltid eller et glass med noe godt – og så hjem.

Vi blir ønsket velkommen med et stort smil :-)

Nettopp det siste er for mange en hyggelig løsning, som gjør at terskelen for å gå ut en kveld, blir mye lavere enn om man må inn til «Tigerstaden» for å dekke slike behov.

At vi nå begynner å få flere alternativer «vannhull» på Fornebulandet – og nå nylig BUKT – en liten oase innerst i Rolfsbukta – ja det gleder mange beboere på Snarøya og Fornebu.

Restauranten har allerede rukket å få flere faste gjester – enten som brukere på dagtid, til en kopp kaffe og en liten lunsjrett – eller brukere som finner stedet attraktivt til møtested på kvelder i løpet av uken.

En kaffekopp og en prat i aftenstund

Redaktøren har droppet innom litt «på spekk» for å sjekke stemningen og høre med stedets gjester hva de mener – og er blitt svært positivt overrasket over responsen.

Pia Rødstein Dahlstrøm er full av iver, der hun forteller om hennes ønske om å drive nettopp et slikt sted som BUKT – med flott beliggenhet og godt med beboere og turfolk i umiddelbar nærhet. Hun har alltid vært glad i både havet og naturen – og dette gjenspeiler seg ikke bare i restaurantens beliggenhet – men også i matveien.

Det å sitte inne og ha blikket ut i Rolfsbukta – ikke bare når solen speiler himmelen, men også når det «bøtter ned» – det gire ro i sjelen, forteller hun. Vi er heldige som har en arbeidsplass som dette – og gleden over dette, smitter snart over på stedets gjester.

Krevende yrke

Vi kommer under samtalen, inn på utfordringene med å drive restaurant i Norge – med høye lønninger og dyre husleier. At Fardal ikke fikk stedet til å gå rundt, bekymrer den iherdige damen ikke – hun er sterk i troen på at konseptet hun har lansert, der man også vil spe på med aktiviteter – kanskje til og med en badstue lenger ut langs stranden, er noe som vil trekke folk. For her satser man ikke kun på stedets lokale beboere – som nå begynner å få øynene opp for denne hyggelige møteplassen – men man satser også på å tilby den yngre garde, et sted å møtes.

Gode venner møtes over et glass hvitvin i aftensolen

At restauranten er godkjent som lærlingebedrift, er et stort pluss for mange. Tilda og Sofie er gode eksempler på dette – der de med stor iver går inn i alle roller i restauranten – men med kritisk blikk fra Pia, for å sikre at det går etter oppskrift. Og med Martine Gran som «senior» bak disken i tillegg til Pia – er restauranten godt skodd for å ta imot sine gjester, enten det kun er for et glass vin – eller et større måltid.

Lærlingekontrakt betyr først og fremst at man kan ta inn unge under utdanning – og gi grunnopplæring i restaurantdrift og ikke minst nødvendig praksis. Men det betyr også at lønnsutgiftene blir litt mer moderate – noe som igjen speiler seg i prisene. For det å holde disse på et «spiselig nivå», er Pia svært opptatt av.  

Sunt – annerledes og godt!

Alt som lages på kjøkkenet, er inspirert av en som selv er glad i mat – og som selv synes det er spennende å eksperimentere med gode råvarer.

At maten i tillegg skal ha et lite «varemerke» fra BUKT – det merker vi ganske så raskt når en tallerkenrett kommer på bordet; Salma-laks med revet kokos, mango, avocado, løk, koriander, hvitløk, ingefær, samt lime og sitron – det smaker bare helt vidunderlig! 

Konsept-tenking

Mange gjester synes det er hyggelig når det også skjer noe rundt en, når man er ute på restaurant. Det blir derfor arrangert både utstillinger – med spennende kunst på veggene, samt egne kvelder med musikk. At vinleverandørene har vinsmakingskvelder et par ganger i måneden, har også vist seg å være svært så populært.

Man tilbyr catering – for 10 personer +, og man er åpen for lukkede selskaper, som bursdagsfeiringer og annet.

Alt er fremdeles i støpeskjeen – og innehaver er positiv til alt som måtte komme av innspill, som vil gi restauranten ennå mer av sitt særpreg – som Pia er svært opptatt av at må bli bra!

Tekst og bilder: Paal Alme

Trykk på bildet, for å få det opp i STORT format :-)

Åpent hver dag fra 11:00 – 21:00 – og har man spesielle ønsker, så er det også mulig å få justert på disse tidene. For lokal tilpassing, ligger Pias hjerte nært.

Vi ønsker lykke til – og ser frem til flere dykk ned i matfatet, enten det er en mørk høstkveld – eller når vårsolen igjen begynner å varme ute på terrassen.