Biblioteket er åpnet!

Selv om biblioteket som i dag ble åpnet på Fornebu S, egentlig ikke er noe bibliotek, så er det en flott start!

Og vi står ved overskriften i artikkelen!Fornebu S feirer 1-årsdag 14.10.2015 (3)

Bærum kommune har i sine planer, at Fornebu skal få sitt etterlengtede bibliotek så snart kulturhuset står ferdig. Dette kan ta tid, da mange andre presserende saker står på agendaen. I påvente av at noe skal skje, har Fornebulandet vel, tatt initiativ til å åpne et ”Bok i butikk”, som i dag ble åpnet av Bærum kommunes kultursjef; Berit Inger Øen.

Hun sa i sin åpningstale at kommunen er svært takknemmelig for alle frivillige tiltak som gjøres i området, som kan være med å støtte og videreutvikle kulturlivet i vårt ”nybyggerland”. Og dette er et typisk tiltak i denne kategori.

Bærum kommunes kultursjef; Berit Inger Øen, fikk god hjelp fra barna i Fornebulandet barnehage, til å foreta den offisielle åpningen av biblioteket.

Bærum kommunes kultursjef; Berit Inger Øen, fikk god hjelp fra barna i Fornebulandet barnehage, til å foreta den offisielle åpningen av biblioteket.

Konseptet som nå er blitt en realitet, bygger kort og godt på at publikum inviteres til å levere inn det de måtte ha av bøker, som de selv føler at andre kan ha glede av – og som de ikke er interessert i å beholde.

Bøkene legges i kasser ved bokhyllene – og vil bli systematisert og plassert i hyller, som omfatter; skjønnlitteratur, romaner, lyrikk, barnebøker mv. Som takk, kan man få låne – eller til og med ta med seg det man måtte ønske – helt uten å registrere verken personalia eller lånekort. Og man får også lov til å låne bøker, selv om man ikke har levert inn en eneste bok. Snakk om luksus!

Biblioteket tar form (7)

Kulturansvarlig i Fornebulandet vel; Holger Gulbrandsen

Det er kulturansvarlig i Fornebulandet vel; Holger Gulbrandsen, som har stått på for å få dette tilbudet opp og stå. Stor takk fra bygdas leseglade publikum!

Biblioteket er som man forstår ganske så ubemannet, men frivillige vil steppe inn og sortere nye bøker – og sørge for at det er en viss orden i hyllene. Men flott om den enkelte låntaker, også kan hjelpe til med å holde systemet i gang – ved å levere inn gamle bøker – og sørge for god sirkulasjon på det som er verd å lese. Og kom gjerne tilbake med det du lånte tidligere – det er sikkert flere som er interessert i nettopp denne boken!

God fornøyelse ønskes!

Stor glede hos en av bibliotekets første gjester. Her fant han "akkurat det han hadde ønsket seg"!

Stor glede hos en av bibliotekets første gjester. Her fant han «akkurat det han hadde ønsket seg»!

 

Og lurer du på hvor du finner kunnskapskilden:

Ved trappegang U2 – Store Atrium – som ligger ved trapp, lengst bort fra utkjøringen mot Golf-senteret, på samme plan som den nederste garasjen.